İnsan vücudu olarak bizler hücrelerden oluşuruz. Hücreler dokuları,organları ve sistemleri oluşturur. Hücrenin en küçük elementi ise atomdur. Yani enerji. Duygular vucutta frekans ve titreşim oluşturarak hücreleri ve dolayısıyla  organları etkiler..
Duygular yarattıkları titreşim  ve enerji değişimleriyle hücreler üzerinden organları direkt olarak etkiler. Belirli duygular belirli frekanslar ile  , belli organın yapısında bozulmalara neden olur .Mesela kalp ve ince bağırsak sevinç ile ilişkilidir, dalak ve karın aşırı düşünme veya sadelik ile ilişkilidir, akciğerler ve kalın bağırsak keder ile ilişkilidir ,böbrek ve mesane korku ile ilişkilidir.
 

Hangi Duygu Hangi  Organa Etki Eder?

Sevinç, geleneksel Çin tıbbına göre derin tatmin duygusudur ve kalbe bağlıdır. Bir kişi aşırı sevinç duyduğunda, ajitasyon, uykusuzluk, ateş ve kalp çarpıntısı yaşayabilir.

Öfke, kızgınlık, sinirlilik ile ilişkili bir duygudur. Çin tıbbı bu  duygunun sırasıyla safra üreten ve depolayan karaciğerde ve safra kesesinde depolandığını iddia ediyor. Bu öfke baş ağrısı, baş dönmesi ve yüksek tansiyona neden olan birçok biyolojik işlemi etkileyebilir.

Kaygı Çin Tıbbına göre, akciğerleri ve kalın bağırsağı etkileyebilecek aşırı endişe duygusudur. Kaygı bir kişinin enerjiyi kullanamaması ve nefes darlığı ve kalın bağırsak iltihabı mustarip olmasına neden olabilir.
Keder, bir kişinin ağlamasına, akciğerlerde uyumsuzluk yaratmasına ve enerjinin vücuda dolaşmasını engelleyebilecek bir duygudur. Keder yaşamak, akciğerler ve solunum yolları hastalıklarına neden olabilir diyor Çin Tıbbı.

Melankoli
Çin tıbbına göre çok duygusal olmak dalağı etkileyebilir ve yorgunluk ve konsantre olmama neden olabilir. Aynı zamanda sindirim sistemini rahatsız edebilir.

Korku, böbreklerde uyumsuzluk yaratan ve istemsiz idrara çıkmasına neden olan bir duygudur. Aşırı korku, böbrekleri rahatsız edebilir.